Bløde og Luftige Boller
Tilberedningstid: 15-20 minutter
Ovn Temperatur: 200 grader Celsius
Ingredienser:
- 1 stk plantain, skrællet og revet
- 150 g tapiokastivelse plus 15-30 g ekstra hvis det er nødvendigt for at tørre dejen
- 20 g kokosmel
- 1/8 tsk natron
- 1/4 tsk cirtronsaft
- 1/4 tsk salt
- 120 ml kokosmælk
- 30 ml olivenolie eller kokkosolie
Fremgangsmåde:
- Forvarm ovnen: Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
- Forbered plantain: Pil plantainen med en skarp kniv. Skær begge spidser af og skær derefter en slids ned langs plantainskallen (prøv kun at skære skrællen og ikke frugten). Løft og fjern skræl med fingrene. Skær flere slidser på 2-3 sider for at gøre det nemmere. Brug et rivejern eller rivejernet til din foodprocessor til at rive den skrællede plantain. Du bør give omkring 180 ml eller 3/4 kop strimler.
- Klargør dej: I en stor skål kombineres tapiokastivelse, kokosmel, natron, citronsaft og salt og røres godt sammen. Tilsæt derefter kokosmælk, olivenolie og rør det godt sammen. Til sidst tilsættes den revne plantain og brug hænderne til at arbejde den til en dej.
- Juster konsistens: Hvis dejen er for våd, tilsæt 15-30 g tapiokastivelse. Hvis det er for tørt, tilsæt kokosmælk 15 ml ad gangen.
- Form boller: Del dejen i 8 stykker og rul hver til en kugle. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag i 15-20 minutter, indtil ydersiden er let gylden.
- Servering: Lad køle nogle minutter før servering, og nyd!
Disse bløde og luftige boller er en lækker og alsidig tilføjelse til din morgenmad, frokost eller aftensmad. Nyd dem som en morgenmadssandwich, en del af en lækker frokost eller som en del af din aftenmad.