Kokos banan pandekager
Ingredienser:
- 100 gr kokosmel
- ½ tsk natron
- 1 moden banan, moset
- 1 hørfrøæg (1 spiseskefuld knuste hørfrø + 3 spiseskefulde vand)
- 120 ml kokosmælk (eller mere efter behov)
- Kokosolie til stegning
- Friske bær til servering
- Honning eller ahornsirup (valgfrit) til servering
Fremgangsmåde:
- Forberedelse af hørfrøæg: Bland 1 spiseskefuld knuste hørfrø med 3 spiseskefulde vand i en skål. Lad blandingen sidde i ca. 5-10 minutter, indtil den danner en geléagtig konsistens, der ligner æg.
- Mosning af banan: Skræl bananen og mos den godt i en skål, indtil den er glat og cremet.
- Blanding af ingredienser: I en stor skål skal du blande kokosmel, natron, den mosede banan, det forberedte hørfrøæg og kokosmælk sammen, indtil du får en tyk dej. Hvis dejen virker for tyk, kan du tilsætte lidt ekstra kokosmælk for at justere konsistensen.
- Opvarmning af pande: Varm en stegepande eller pandekagepande op over medium varme og tilsæt en smule kokosolie.
- Stegning af pandekager: Når panden er varm, hæld en lille mængde dej på panden for at danne små pandekager. Brug bagsiden af en ske til at sprede dejen lidt ud, så pandekagerne bliver jævne.
- Stegning: Steg pandekagerne i ca. 2-3 minutter på hver side, indtil de er gyldne og gennemstegte. Pas på ikke at stege dem for længe, da kokosmel kan brune hurtigt.
- Servering: Når pandekagerne er stegt, skal du fjerne dem fra panden og servere dem straks. Anret dem på tallerkener og top dem med friske bær efter eget valg. Du kan også tilføje en lille mængde honning eller ahornsirup på toppen for ekstra sødme, hvis det ønskes.
- Nyde: Nyd de lækre kokos banan pandekager med banan som en lækker og tilfredsstillende morgenmad eller snack!
Disse opdaterede kokos banan pandekager med banan tilføjer en ekstra sødme og en dejlig banansmag til opskriften. De er stadig lette at lave og er perfekte til at starte dagen på den rigtige måde.
Alternativet til lidt sundere pandekager, kunne være ved at tilføje lidt revet grøntsag f.eks. rødbede eller gulerod.