Tortillas
Ingredienser:
- 1 dåse kokosmælk (ca. 400 g) (eller 1,5 dl hjemmelavet tigernøddemælk)
- 90 g cassava mel (eller tigernøddemel)
- 90 g tapiokamel
- 1 knivspids havsalt
Fremgangsmåde:
- Forvarm en lille nonstick-pande over medium varme.
- Bland alle ingredienserne i en skål. Hvis du bruger tigernøddemel, skal du sørge for, at alle klumper er brudt fra hinanden. Sørg for, at dejen er noget flydende; du vil ikke have den for tyk. Tilsæt vand eller mere mælk om nødvendigt.
- Hæld nok dej i panden til at dække bunden af panden + cirka 0,3-0,6 cm tykkelse. Disse er en smule tykkere end crepes.
- Steg i 3-4 minutter på hver side. Juster tiden op til over 4 minutter, hvis dejen ikke ser helt tør ud, når du vender den, og juster tiden ned, hvis du får for mange brune eller sorte pletter. Sorte eller brune pletter er helt fine; du vil bare ikke brænde disse!
- Du vil bemærke, at tilberedningstiden bliver mindre, når du fortsætter med at tilberede brødene, da panden bliver varmere. Hvis brødet er gummiagtigt indeni, skal det koges længere.
Disse kokosmælk tortillas er en fantastisk glutenfri og mælkefri mulighed, der kan bruges til mange forskellige retter!